Main ContractorLaing O’Rourke
ArchitectBennetts Architects
LocationWarwickshire

The Brief

The structure consists of a primary structural steelwork frame with pre-cast concrete floors. The roof design consists of glulam purlins spanning between primary structural steelwork beams and a cross-laminated timber roof panel.

The Results

Facilities will include a new design studio for Jaguar, offices, a site restaurant, a multipurpose hall and other amenities.

About The Project

Jaguar Landrover is a British multinational automotive company with its headquarters in Whitley, Coventry, United Kingdom, and a subsidiary of Indian automotive company Tata Motors. The principal activity of Jaguar Land Rover Limited is the design, development, manufacture and sale of vehicles bearing the Jaguar and Land Rover marques. The intention of this scheme for Jaguar Land Rover is to create one of the foremost automotive design and engineering facilities in the world. Facilities will include a new design studio for Jaguar, offices, a site restaurant, a multi-purpose hall and other amenities. A new internal street connects these to create a sense of community and give identity to all departments within the greater whole. At upper levels, a new weave of connectivity connects all departments and maximises potential for serendipitous interaction. beams and a cross laminated timber roof panel.

The Brief

The Gaydon Triangle project is part of a larger expansion by Jaguar & Land Rover at their Banbury Road site. The Triangle facility will include a new purchasing office; a vehicle programme office; design studios; restaurant; and communal areas. The structure consists of a primary structural steelwork frame with pre-cast concrete floors. (All by others) The roof design consists of glulam purlins spanning between primary structural steelwork beams and a cross laminated timber roof panel.

Solution & Results

The intention of this scheme for Jaguar Land Rover is to create one of the foremost automotive design and engineering facilities in the world. Facilities will include a new design studio for Jaguar, offices, a site restaurant, a multi-purpose hall and other amenities. A new internal street connects these to create a sense of community and give identity to all departments within the greater whole. At upper levels, a new weave of connectivity connects all departments and maximises potential for serendipitous interaction.

Download Case Study PDF